marți, 11 septembrie 2012

The Moth by Alexandra Chis


Nu mica mi-e mirarea cand descopar ca din ce in ce mai multe persoane cunoscute decid sa imbratiseze frumoasa arta a design-ului vestimentar.
Surpriza e cu atat mai placuta in momentul in care realizezi ca talentul exista si exista chiar din belsug.

Azi e randul Alexandrei Chis sa ne uimeasca. Absolventa de arhitectura, iubitoare si creatoare de arta inca de pe bancile liceului, Alexandra ne incanta cu "un experiment" pe care promite sa il continue.


Dupa spusele Alexandrei, colectia, sau mini-colectia de fapt, a avut ca punct central si sursa de inspiratie fluturele de noapte ("the moth"). La o prima vedere, trecand fugitiv prin fotografiile de la prezentare, mi-a ramas in minte un cuvant: vaporos. Probabil ca ajungeam la fluturi si aripi si fara indiciul oferit de creatoare, deci pot spune ca a reusit cu brio sa-si transmita mesajul.


Materialele usoare si cromatica te duc lesne cu gandul la zbor, iar croiala lejera aduce un aport de dinamism.  Dupa cum stiti, sunt un fan declarat al drapajului (tehnica explicata aici). In acest caz folosirea acestei tehnici aduce un plus de eleganta, transferand unor tinute de zi putin din acel "je ne sais quoi" specific rochiilor de seara si tinutelor de gala.


La final, sper din tot sufletul ca Alexandra sa-si tina promisiunea si sa continue aventura abia inceputa. Ii tinem pumnii, ii uram "succes" si asteptam sa ne intalnim cu ea la prezentari "cu staif" din capitala.


Voua cum vi se pare, exista potential?

Un comentariu:

  1. o colectie inedita !!! si dupa cum bine spui , sa speram ca ne va uimi in continuare cu colectii tot si tot mai frumoasee :D

    RăspundețiȘtergere