miercuri, 28 martie 2012

Conservator sau incuiat?


Sa fii conservator in moda, curaj sau sinucidere curata? (acest articol nu este despre Tudor Chirila, el e doar materialul didactic)

Sunt de parere ca unele lucruri au fost gandite bine de-a lungul timpului ajungand la un stadiu in care pur si simplu daca adaugi sau sustragi ceva risti sa le strici. Sunt unele lucruri pe lume pe care pur si simplu nu le poti reinventa, sau cel putin nu fara a risca sa le distrugi. In categoria asta as baga roata, apa calda, gaura in macaroana si costumele barbatesti.

Croiala aparuta in ultima vreme la costumele barbatesti ma duce cu gandul la vremurile in care neavand bani erai obligat sa porti costumele inaite-mergatorilor tai, gen tata, bunicul sau unchiul. Ei erau slabi tu, sa zicem cu oasele mai mari. Sunt cateva aspecte care imi displac total (si asta nu pentu ca am oasele mari si nu incap in asa ceva).
Sacoul fiind prea stramt face ca, in momentul in care e inchis, camasa sa se adune. Cred ca arata foarte urat.

Tot din cauza ca e foarte stramt, sacoul se increteste in jurul nasturilor. Cu timpul cred ca asta duce la ruperea nasturilor si la uzarea excesiva a materialului care deformeaza.

Lungimea sacoului. Mi se pare prea scurt. In general, partea din spate a sacoului ar trebui sa acopere cu succes zona feselor. Iar in fata, parca prea scoate in evidenta si chiar atrage atentia asupra "podoabei masculine".

Lungimea pantalonului. Da, stiu ca e in trend ca pantalonul sa fie scurt, dar din puntul meu de vedere acest trend nu da bine in cazul costumelor. Aici ma duc pe mana clasicului: taietura inferioara se face intr-un anumit unghi astfel incat, la final, pantalonul sa cada peste intreaga suprafata a zonei sireturilor si, in acelasi timp, sa acopere elegant pantoful, in zona sa posterioara. (ok, poate sunt prea restrictiv, da sa nu uitam, vorbim despre costume).

E o vorba : "Dati Cezarului ce e al Cezarului"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu