marți, 27 martie 2012

Gagaismul


Gagaismul sau cum sa te imbraci doar de dragul de a soca.

In primul rand asa cum e "becalul" - unitatea de masura a prostiei - si "gagaismul" e un cuvant inventat, asta ca sa nu creada neavizatii ca fac referire la cine stie ce curent neo-hiper-ceva-ist. Nu, gagaismul vine de la Lady Gaga si al sau stil inconfundabil.
De cand ma stiu am considerat ca felul in care te imbraci ar trebui sa reflecte ceea ce simti in momentul respectiv. La fel ca oricare alt gen de arta, arta design-ului vestimentar are la baza sentimentele, trairile si visele celui care le da viata, ale artistului. Asadar, am incercat ori de cate ori am vazut o colectie sa imi dau seama ce a fost in mintea celui care a conceput acele piese vestimentare. Uneori e simplu, alteori nu prea.
Nu am admirat niciodata persoanele care isi fractureaza materia cenusie in incercarea de a soca prin felul in care arata si se imbraca (si aici nu ma refer doar la vedete).
Am observat un exemplu de gagaism la felul in care s-a prezentat Iulia Albu pe covorul rosu de la Premiile Gopo.
Sursa: Libertatea

Probabil sunt prea incuiat la minte si nu am inteles mesajul. Poate icsul impletit din par de pe frunte vrea sa exprime captivitatea feminina in lumea moderna dominata de barbati, iar asortarea cu aspectul mortuar vrea sa ne teleporteze cu gandul la sacrificiul pe care trebuie sa il faca o femeie pentru a-si multumi barbatul. Sau poate icsul + atitudine + culoarea aleasa vrea sa o transpuna in acea fecioara amazoana intangibila, plina de gratie si sensibilitate.  Sau poate nu...
Sau poate voia doar publicitate gratuita si scriind randurile de mai sus i-am facut un serviciu. Well, sa-ti fie de bine si la mai multe...subiecte pentru mine.

2 comentarii:

  1. well, lady gaga nu are chiar un stil propriu, mai degraba a preluat stecheta de la madona si gwen stefani. dar da, ce-i drept, ea a dus moda intr-o zona a absurdului, care vrea doar sa socheze. deci hai sa zicem ca merge gagaismul asta al tau...
    cat despre gagaista de serviciu, distinsa albu, ma enerveaza maxim, dar face parte din pleiada de vedete de la noi, create de media pentru ca au aparut pe sticla sau s-au maritat cu careva.
    cat despre partea cu moda, sunt 100% convins ca n-avea nimic in cap, nici o exprimare superioara a vreunei stari de spirit. pur si simplu pbulcitate. stii tu, negativa e tot pozitiva :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca Madonna a fost la vremea ei ceva asemanator ca si impact (despre Gwen Stefani, nu cred ca e chiar asa de socanta, desi e de admirat, foarte) insa cand e sa tragi linie, rochie din halci de carne inca n-a purtat decat Gaga.

      Ștergere